Lichtpuntjes - Concert
terug naar overzicht

Lichtpuntjes - Concert

AMARE

Riiziane Golamun, Nadira Jansen en Sheranie Rikkert zijn drie kunstenaars van Haags Theaterhuis. Samen met Theater De Vaillant zijn zij lichtpuntjes gaan vangen. Letterlijk van deur tot deur, in de Schilderswijk en Transvaal. Wat volgt is een verzameling hoopvolle verhalen, uitspraken en kunstwerken uit donkere tijden: de tweede lockdown van afgelopen voorjaar. Samen vormen die verhalen een baken van geloof, hoop en liefde. En een bron van inspiratie voor de musici van The Hague Jazz Collective en de spoken word-artiesten van Haags HipHop Centrum.


De Lichtpuntjes zijn en worden tijdens jamsessies verwerkt tot een concert. Het optreden in De Vaillant op vrijdag 5 november is een concert in opmars naar Amare, waar het collectief in het openingsweekend van 19, 20 en 21 november het concert Lichtpuntjes laat horen. Studenten van de Jazz-afdeling in het Koninklijk Conservatorium konden zich voor dit project aanmelden.


Over The Hague Jazz Collective
The Hague Jazz Collective is een jong collectief opgericht door Kobe Gregoir & Raphaël Royer, beiden alumni van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Het doel is om alumni van het KC in contact te brengen met de hedendaagse studenten en samen aan het werk te gaan in verschillende 'outreach projecten'. Master in Drums student Tristan Guillaume componeert samen met de leden van het The Hague Jazz Collective de muziek voor de uitvoering.


Over Haags HipHop Centrum
Het Haags HipHop Centrum (kortweg H3C) is dé plek voor talentontwikkeling in de disciplines van de hiphopcultuur (breaking, dj-en, rap en graffiti) in de regio Haaglanden. Naast een wekelijks lesprogramma organiseert het H3C regelmatig masterclasses en events. Ook zorgt het H3C voor een doorstroom naar optredens, battles en de professionalisering van jonge talenten.
Dit project staat onder artistiek leiding van Paul Slangen.

Dit programma is onderdeel van WIJ DEN HAAG, van AMARE

Wij Den Haag

9 stadsproducties op weg naar Amare

Onder de noemer Wij Den Haag werkt Amare in de maanden voorafgaand aan de opening samen met tientallen creatieven, artiesten, amateurmuzikanten en andere stadsgenoten aan een serie voorstellingen en projecten die ook te zien zijn tijdens het Open Festival. In speciaal voor deze gelegenheid samengestelde ensembles en dansgezelschappen repeteren en spelen zij vanaf september in heel Den Haag in voorbereiding op de feestelijke opening van Amare.

 

 

  • vrijdag 05 november
  • 20:30
  • Rode Zaal
  • € 3,00 (Ticket)
  • € 1,50 (Ooievaarspas)
  • Koop hier je ticket