Studio S Special: Ik Spreek
terug naar overzicht

Studio S Special: Ik Spreek

 

Over Ik Spreek

Deze Studio S special is een samenwerking met Glodi. 

Glodi is een 29 jarige Haagse woordkunstenaar en oprichter van het platform Ik Spreek. Ik Spreek is een Haags podium voor woordkunst: spoken word, poëzie, rap, zang en nog veel meer.

Er zijn veel verhalen in de stad, maar worden deze wel gehoord? 

Al sinds zijn 15e schrijft Glodi teksten en neemt hij liedjes op. Door wat hij heeft meegemaakt, schrijft hij veel diepgaande teksten. Hij probeert een positieve invloed te hebben op de wereld om hem heen.

Met zijn platform wil Glodi een podium bieden aan woordkunstenaars uit Den Haag en omgeving. Er zijn veel artiesten die niet de kans krijgen om hun verhaal te delen en zich niet gehoord voelen. Ik Spreek wil juist aan hen een podium bieden.

Over de artiesten

Uchaindani Watson (artiestennaam U-Shine) is 28 jaar. Sinds 2020 richt zij zich actief op het ontwikkelen van haar dichttalent. Zij won in dat jaar de tweede prijs bij de poëziewedstrijd van de Black Achievement Month Den Haag. In een reis van zelfontwikkeling en identiteitsvorming die zij doormaakt als persoon, neemt zij jou graag mee als poëet en probeert zij dichter bij de kern van haar hart te komen.

Suehaylee Vergouwen is spoken word-artiest, workshop docent, voice-over en host. Met een rauw randje, een eigenzinnige flow en muzikaliteit onderscheidt zij zich en wordt ze regelmatig uitgenodigd om haar stem te laten horen. Zo bracht ze samen met het Nederlands Blazers Ensemble & Stichting Vluchteling een ode aan de vrede in Tivoli Vredenburg in Utrecht en stond ze niet lang daarna op het Crossing Borders festival in Den Haag in een rap cypher. Met een maatschappijkritisch oog, een warme stem en positieve houding hoopt ze het gesprek op gang te brengen, te inspireren en antwoorden te vinden.

Séna Nyaku is een rapper/verhalenverteller met een sterk eigen geluid. Gekenmerkt door een diepe warme rustgevende stem. Een verhalenverteller die zijn verhaal deelt op een toegankelijke manier. Wat zijn werk kenmerkt is een kritische houding naar de wereld en het eigen handelen. Maar altijd met een positieve benadering. Hij beschrijft zijn overpeinzingen en gedachtestroom. De bedoeling van zijn werk  is de luisteraar een fijn gevoel geven en inspireren. ‘Een figuurlijke hand op de schouder aanreiken’.

John Keys Gutterswijk heeft een hart voor mensen te begeleiden om hun volle potentie te bereiken, dit doet hij ook vanachter het keyboard. Als kind ontdekte hij zijn gift om verbinding te maken met mensen door (zijn) muziek heen, en dit wil hij delen met iedereen en overal.

Hasan Gök is een spoken word artiest, dichter en host. Hij verkent graag onbetreden terreinen die soms weleens omslaan in een plotse obsessie. Een nachtdier die graag schrijft over zo'n beetje alle menselijke emoties. Daarnaast praat hij graag met je over je dromen en struggles. In zijn schrijftaal laat hij zich inspireren door de metaforische aard van de Turkse taal en laat hij woorden samensmelten om het dichts bij zijn gevoel te komen. Kwetsbaarheid is een groot thema in al zijn werken.

Sinds haar tienerjaren vond Fay de wereld van theater en poëzie interessant. Haar interesse heeft haar naar de theaterschool van Rotterdam gebracht. Daar heeft ze 3 jaar de kunst van theater mogen leren kennen door onder andere dans,zang, het acteren en het maken van haar eigen voorstellingen.

De studie heeft haar opgeleid tot veelzijdig artiest, maar is na het afstuderen blijven hangen in het schrijven en creëren van stukken. Ze is daarin op zoek naar de mogelijkheden om theater dans en poëzie te combineren met verhalen of situaties die niet besproken worden. Uiteindelijk om mensen aan het denken te zetten, de drempel te verlagen en het bespreekbaar te maken.

Benzokarim (hij/hem) is een spokenword artiest, dichter en studeert aan de Hogeschool Rotterdam. Hij heeft een thuis gevonden in zowel het gesproken als het geschreven woord. Taal is voor hem een activistische en poëtische daad. Naast het optreden op verschillende podia zoals Lowlands, Crossing Border festival, Read My World en Opera Forward Festival, debuteert hij op 18 november met zijn dichtbundel ‘El Ghorba’. Een bundel waar gesprekken met zijn vader en het herdenken van zijn moeder centraal staan.

 

Yaëll Campbell is a young artist with fresh flowing and smooth rhymes & vocals. His musical roots lay within hiphop & rap but nowadays he focusses on producing, singing, rapping, guitar, keys & spoken word.

Oprechte emoties vertalen naar laidback songs met een Nederpopsound waar Soul een grote rol speelt. 

Jhilani weet hoe hij, vergezeld met zijn gitaar, zijn publiek moet raken. Geïnspireerd door muzikanten als Bill Withers en Beres Hammond is de Hagenees sinds 2015 op verschillende podia en festivals.

Na zijn laatste single “terug naar mij” en zijn deelname in de solotour van ALAIN CLARK is de 35-jarige muzikant klaar om in heel de BENELUX zijn geluid te laten horen.

  • vrijdag 02 december
  • 19:00
  • Gele Zaal
  • € 0,00 (Cultuur DH)
  • € 5,00 (Ticket)
  • € 2,50 (Ooievaarspas)
  • € 0,00 (Actiecode)
  • Koop hier je ticket