Ottoman Baroque – A Mystical Musical Journey
terug naar overzicht

Ottoman Baroque – A Mystical Musical Journey

AMARE

Mystieke crossover van composities uit de Barok

Een speciaal samengesteld orkest speelt het programma Ottoman Baroque – A Mystical Musical Journey. Een mystieke crossover van composities uit de Barok, waarin de invloed van Byzantijnse muziek hoorbaar is. Turkse musici spelen samen met studenten van het Koninklijk Conservatorium en scholieren van Muziekcentrum 1001 Nachten. Instrumenten die bespeeld worden zijn o.a.Oud, Ney, Kanun, Percussie, Lavta, Cretan lute.  Duygu Alkan zal bovendien zingen. Ahmet Gür is de verteller. De eindregie is in handen van Annemarie de Bruijn. 


Over Muziekcentrum 1001 Nachten
Muziekcentrum 1001 Nachten is een muziekschool waarin inspiratie, talentontwikkeling en verbindingen centraal staan in de Schilderswijk en Transvaal. Het muziekcentrum overbrugt de grootste drempels waar gezinnen tegenaanlopen bij het bespelen van een muziekinstrument: lesgeld, een instrument en de locatie. Inmiddels zijn er zo’n 500 scholieren bij het muziekcentrum aangesloten. De muziekschool is een initiatief van Ahmet Gür, afgestudeerd violist aan het Koninklijk Conservatorium.

Duygu Alkan is een zangeres en ud-speler gespecialiseerd in klassiek-Turkse, Ottomaanse en Anatolische volksmuziek. Ze studeerde Turkse muziek en vocale training aan het conservatorium in Izmir en doet nu een masterstudie aan CodArts Rotterdam. Samen met verschillende muzikanten treedt ze op sinds 2010 in onder meer Turkije, Irak, Nederland, Duitsland, Zweden en Cyprus.


Aan het programma werken verschillende studenten mee van het Koninklijk Conservatorium, van zowel de afdelingen oude muziek als klassieke muziek. Dit zijn: 

Camilo Arias Cuellar – Baroque violien
Kateřina Maňáková - Baroque Guitar; theorbo
Martin Francisco Mayo - Cuatro llanero
Joâo Borralho - Percussion

Daarnaast spelen kinderen van Muziekschool 1001 Nachten mee en een Turks Ensemble, bestaande uit:

Duygu Alkan : vocal
Nazeer Abdulhai:oud
Andriana Petala : ney
Khalil Khoury: Kanun
Alper Kekec: percussie
Alexandros Papadimitrakis; lavta, cretan lute

 

WIJ DEN HAAG

9 stadsproducties op weg naar Amare

Onder de noemer Wij Den Haag werkt Amare in de maanden voorafgaand aan de opening samen met tientallen creatieven, artiesten, amateurmuzikanten en andere stadsgenoten aan een serie voorstellingen en projecten die ook te zien zijn tijdens het Open Festival. In speciaal voor deze gelegenheid samengestelde ensembles en dansgezelschappen repeteren en spelen zij vanaf september in heel Den Haag.

Voor bezoekers vanaf 13 jaar is een geldige QR code verplicht. Meer info: coronacheck.nl

 

  • woensdag 17 november
  • 14:00
  • Rode Zaal
  • € 3,00 (Ticket)
  • € 1,50 (Ooievaarspas)
  • Koop hier je ticket