baroque - Leth's menuet
terug naar overzicht

baroque - Leth's menuet

Première

Wereldpremière Leth’s Menuet

#dans mee

De wereldpremière van LETH’S MENUET begeleiden we met muziek uit vervlogen tijden en een modern tintje. De hemelse muziek van J. S. Bach staat centraal, maar we maken uitstapjes naar de Arabische wereld en naar de Jazz. Lokale en wereldse sterren nemen publiek mee op een reis door de tijd.

LETH’S MENUET – Lonneke van Leth Dans

Een dansende flamingo, een herfstig duet tussen een blaadje en een eikeltje en een monsterlijk trio. Nieuwsgierig? Tijdens Baroque is de première van ‘Leth’s Menuet’. Drie dansers van Lonneke van Leth Dans dragen speciale, grote en kleurrijke kostuums, die zorgen gegarandeerd voor een grote glimlach op de gezichten van de allerkleinsten tot alleroudsten!

Menuet, wat kleine stapjes betekent, is van oorsprong een Franse barokdans en past bij de knotsgekke en onmogelijke danskostuums van Studio Maky. De kostuums die zij hebben gemaakt voor ‘Leth’s Menuet’ worden door drie dansers tot leven gebracht in drie vrolijke en humoristische choreografieën.  Op deze grens van dansbaar en ondansbaar, wonderlijk als de sprookjes uit de Efteling, betovert Baroque aan het begin van een nieuw seizoen.

Een co-productie van theater De Vaillant en Lonneke van Leth Dans i.s.m.

Kaartverkoop start op 9 augustus

  • vrijdag 03 september
  • 20:00
  • De Vaillant