Cursus Balinese Dans
terug naar overzicht

Cursus Balinese Dans

WERELDDANSWERKPLAATS

Balinese dans,  tari Bali in het Indonesisch, is een unieke samensmelting van het hindoeïsme, boeddhisme en voorouderverering in Bali, Indonesië.

Kenmerkend voor de Balinese dans zijn niet alleen de kleurrijke kostuums, maar vooral ook de expressieve gezichtsuitdrukkingen, de sierlijke, soms vloeiende en ingetogen, dan weer felle en krachtige hoofd, nek, schouder, arm, vinger en teenbewegingen.  

Er zijn dansen met of zonder verhaal, maskerdansen, krijgsdansen, hofdansen, dansen die zelf het ritueel vormen (bv. trance-dansen), maar ook dansen die de ceremonie vervolmaken of dienen ter vermaak. En niet te vergeten de nauwe samenwerking met de muziek,  gamelan.

 

Cursus Balinese dans

Tijdens deze cursus van 10 weken werk je aan de basisbewegingen en -technieken van de Balinese dans. De Balinese dans choreografie leert jou welke gezichtsuitdrukkingen je maakt tijdens de dans en hoe je jouw vingers, handen, hoofd en voeten beweegt op de ritme van de muziek.

Tijdens de cursus wordt er gebruik gemaakt van echte traditionele middelen. Zo dans je met echte sluiers, plateautjes, waaiers, etc. Ook zijn er sarongs beschikbaar om in te dansen.

 

Prijs: 100 euro

Aanmelding: stuur een e-mail naar info@werelddanswerkplaats.nl

Meer informatie over deze workshop vind je op werelddanswerkplaats.nl

  • donderdag 09 juni
  • 20:15
  • De Vaillant