Historia
terug naar overzicht

Historia

ZID Theater – City Art & Performance Center

Al dansend worden machtsstructuren aan de kaak gesteld en stereotypes verbroken.

In zijn eerste danssolo vertelt choreograaf en danser Issam Zemmouri in een energieke danstaal en met sterk poëtische beelden over een persoonlijke reis. Die reis strekt zich uit over het Middellandse Zeegebied, langs verschillende culturen, talen en beschavingen. Onderweg staat Zemmouri’s zoektocht naar bevrijding centraal. ‘Mag ik mijzelf zijn?’, vraagt de reiziger zich steeds af, geconfronteerd met de obstakels en spelregels die anderen steeds bepalen. Historia is in première gegaan tijdens het Amsterdam Fringe Festival 2021.

 

Issam Zemmouri

Issam Zemmouri is choreograaf en danser met een unieke stijl: een combinatie van hedendaagse dans, fysieke expressie en sterke beeldende elementen. Met zijn unieke fysieke en beeldende taal, weet hij de ruimte en het personage steeds onverwacht om te vormen tot een nieuwe beleving. Hij is meester in het werken met objecten, die keer op keer de perceptie van de toeschouwer uitdagen. Via dans spreekt hij gevoelige onderwerpen aan, waar woorden tekortschieten. Met zijn danstraining in Marokko en Frankrijk, behoort hij tot de jongste generatie authentieke choreografen en dansers met een eigen artistieke taal.

ZID Theater – City Art & Performance Center

ZID Theater is een culturele organisatie die al 15 jaar actief is in Amsterdam West en Nieuw-West. Ze werken veel in Amsterdam maar ook landelijk en internationaal. ZID werd hiervoor in de afgelopen jaren gewaardeerd met onder andere de Gouden Caleidoscoop en het Appeltje van Oranje.

ZID vertelt nieuwe grootstedelijke verhalen en ontwikkelt artistieke producties met álle stadsbewoners: van kunstenaar tot bakker. Op het podium smelten mensen van diverse culturele achtergronden en leeftijden samen. Voorstellingen komen tot stand door improvisatie, storytelling en met input van alle spelers en makers.

 

Credits:

Concept, choreografie en dans: Issam Zemmouri

Artistiek advies: Christian Guerematchi

  • zaterdag 25 juni
  • 20:30
  • Rode Zaal
  • € 5,00 (Ticket)
  • € 2,50 (Ooievaarspas)
  • Koop hier je ticket