Slakje
terug naar overzicht

Slakje

Een monoloog over misbruik en mensenhandel

Er is een pand in Amsterdam waar mannen tegen hun wil seks hebben. Ze zijn arbeidsmigranten die worden gelokt met de belofte van horecawerk, dan gedrogeerd worden en maandenlang verstrikt raken in de illegale prostitutie. De politie kent dit circuit, pleegt zo nu en dan een inval, maar houdt het bewust in stand.


Deze onthulling is op zich al schokkend genoeg, maar is nog maar het begin van Slakje, een nieuwe theatervoorstelling van Gerardjan Rijnders die gebaseerd is op gesprekken met een mannelijke escort. Rijnders ontmoette ‘Jack’ op een datingsite, niet wetend over zijn beroep of zijn verleden. Toen Rijnders hem uiteindelijk vroeg te interviewen, ging hij akkoord, mits het discreet kon verlopen en de opnames konden worden gewist. In de monoloog die van de opnames gemaakt zijn vertelt Thijs Prein over een leven dat vanaf jonge leeftijd gekenmerkt wordt door mishandeling.


Het verhaal dat volgde zou meerdere sessies van uren in beslag nemen. Het bleek een verhaal over misbruik, mensenhandel, prostitutie, mishandeling, zelfs marteling. Een verhaal dat begon op achtjarige leeftijd en waar geen ontsnappen aan mogelijk leek. Er blijkt een compleet circuit van illegale prostitutie in onze hoofdstad te bestaan. In de tijd van de coronapandemie, toen alle bordelen en alle darkrooms moesten sluiten, nam het aantal illegale bordelen handoverhand toe. Om de zoveel maanden verplaatsten die bordelen zich om maar onder de radar te blijven. Een wereld die bij zowel de vastgoedreuzen, de politie als bij veel prominent politici bekend is. Zij verschenen met naam en toenaam in Jack’s verhaal. Een constructie waarin politiek en politie elkaar de hand boven het hoofd houden waardoor het voortbestaan van deze mishandeling en mensenhandel tot op de dag van vandaag mogelijk blijft en blijft voortbestaan.

|| de tekst van de voorstelling kan als schokkend ervaren worden
 

 

  • zaterdag 26 november
  • 20:00
  • Rode Zaal
  • € 7,50 (Ticket)
  • € 3,75 (Ooievaarspas)
  • Koop hier je ticket