Suwokono
terug naar overzicht

Suwokono

Sara Jawla

Een voorstelling vol met beweging, dans, muziek, licht en projectie: Suwokono is een status-quo verbrekende verkenning van de zwarte queer identiteit.

Over Suwokono
Suwokono: het woord voor ‘thuis’ in de West-Afrikaanse taal Madinka. Tijdens deze voorstelling verwelkomt Sarah Jawla het publiek in ‘The Ship of Fools’. Een ruimte waarin vijf personages elk met een eigen ritueel zich proberen los te maken van de emoties van woede, schaamte en verwarring. Lukt het hen om zich vrij te vechten en huiswaarts te keren? En wat gebeurt er als deze gevoelens in onzichtbare demonen veranderen en een eigen bestaan gaan leiden?

De rituelen worden muzikaal ondersteund door percussie en soundscapes, geïnspireerd op West-Afrikaanse ritmes: elektronische en akoestische muziek vullen elkaar aan en creëren een uniek ritme.

Iedere performer beweegt vanuit een eigen ritueel, met elk een eigen beweging of tekstvoordracht. De lichamen van de performers en het licht creëren een uniek schouwspel, waarbij projectiebeelden de bewegingen van de performers omarmen. Het decor weergeeft de verschillende dimensies in de wereld waartussen de spelers zich bewegen.


Proef!

Voorafgaand aan de voorstelling kun je aanschuiven voor een diner inclusief drankje. vanaf 18.30 is het theatercafé geopend en om 19.00 uur wordt het diner geserveerd. Op 3 december proef je: Caldo de Peixe soep met Jollof rijst. Mee eten kost €10. Alvast een ticket kopen kan hier. 


Sarah Huygens Jawla is een Vlaamse danstheater-maker/choreografe van Vlaamse en Gambiaanse afkomst. Sarah zoekt naar haar eigen grenzen en de grenzen van de performers in interdisciplinair bewegings- en danstheater. Suwokono is haar tweede voorstelling gedurende het nieuwe makers-traject van het Fonds Podiumkunsten en wordt geproduceerd door Bijlmer Parktheater.

 

Credits

Concept, choreografie: Sarah Huygens Jawla 
Performers: Whitney Selina, Rohiet Tjon Poen Gie, Damani Leidsman 
Componist: Dizzi Geetha 
Vormgeefster: Annelies Shakison 
Dramaturgie: Maaike Schuurmans 
Artistic Coach: Alesandra Seutin 
Productieleidster: Channa Begbie 
Financieel mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Young Art Support, Fonds21, De Participatie Federatie & Bijlmerpark Theater


 

  • zaterdag 03 december
  • 20:00
  • Rode Zaal
  • € 7,50 (Ticket)
  • € 3,75 (Ooievaarspas)
  • Koop hier je ticket