Voetnoot*
terug naar overzicht

Voetnoot*

Voetnoot* is een Haags podium voor filosofie, twijfel, kunst en zielenroerselen. Na een succesvol eerste seizoen, is het maandelijkse interviewprogramma terug in theater De Vaillant.

Hizir Cengiz, een jonge prijswinnende journalist, is de vaste interviewer. Tijdens de volgende editie, op woensdag 12 oktober, voert Cengiz dieptegesprekken met Emine Uğur en Rabin Baldewsingh.

Emine Uğur werkt sinds 2006 als sociaal dienstverlener en schrijft tweewekelijks een column in Trouw. Als sociaal dienstverlener én als columnist maakt Uğur zich hard voor kwetsbaren. Met haar columns, vol empathie en geschreven met een zachte pen, mengt ze zich in het verharde maatschappelijke debat. Cengiz interviewt Uğur over haar drijfveren als columnist en over (haar) kwetsbaarheid.

 

Rabin Baldewsingh was jarenlang raadslid en wethouder in Den Haag, hij schrijft poëzie en sinds oktober 2021 is hij Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme. In die laatste rol werkt hij aan een inclusieve samenleving. Cengiz blikt met Baldewsingh terug op zijn eerste jaar als Nationaal Coördinator en vraagt wat volgens hem nu écht anders moet – en hoe.

Beeld: © Bureau NCDR