Verloren Onschuld
terug naar overzicht

Verloren Onschuld

Onthutsende verhalen van slachtoffers van het toeslagenschandaal

De theatervoorstelling Verloren Onschuld is de uitkomst van een samenwerking tussen diverse gedupeerden van het Toeslagenschandaal en het Rotterdams Wijktheater. Gebaseerd op vele getuigenissen uit de eerste hand, geeft de voorstelling een ontluisterend beeld van de hel die de slachtoffers tussen 2005 en 2019 hebben doorleefd.

“Die vrouw, die bewindvoerder, zei iedere dag tegen mij dat ik een fraudeur was. Toen mijn zoon overleed – dat is een ander verhaal, daar wil ik het nu niet over hebben – smeekte ik haar of ik alstublieft 100 euro mocht hebben om mijn kind te begraven. Om wat mensen uit te kunnen nodigen. Dit waren haar woorden: ‘jij denkt echt dat jij een geldboom hebt, hè? Hij is toch al dood.’ die woorden breken mij nog iedere dag.”

In de formele setting van een Waarheidscommissie zit het publiek aan tafel met gedupeerden en spelers. De verhalen die naar voren worden gebracht zijn veertien jaar lang ongehoord gebleven, niet serieus genomen door omstanders, familieleden en hulpverleners, en stelselmatig weggewuifd als ‘treurige incidenten’ door politiek, Belastingdienst en gemeenten. Aansluitend op de voorstelling volgt er een nagesprek.

 

 

SPELERS
Kaltoum Boufangacha en Yuli Minguel

TEKST
Fenneke Wekker

REGIE
Hans Lein

GESPREKSLEIDER
Tiffany Jantji

VOLHOUDERS CONTACTPERSOON
Ninny Duarte Lopes

TECHNIEK
Robert Jan Schmidt

CREATIVE PRODUCER
Stefan van Hees

PUBLIEKSWERKING 
Joost Roskam

DRAMATURGIE STAGIAIRE
Ella Kooijman

PRODUCTIE
Nadja Polman

MARKETING
Thamar Kempees

KLEDING
Susie Brand-de Groot

SOUND-DESIGN
Jornt Jan Bras

  • zondag 12 november
  • 14:00
  • De Vaillant