Voetnoot*
terug naar overzicht

Voetnoot*

Hizir in gesprek met...

Voetnoot*  is een nieuw Haags podium voor gesprekken, filosofie, twijfel en zielenroerselen. In theater De Vaillant, midden in Den Haag, waar het weleens knettert en bruist, maar tegelijkertijd veel verhalen onderbelicht en onverteld zijn, wordt er ruimte gemaakt voor het gesprek. De jonge Haagse publicisten n Hizir Cengiz gaat in gesprek met verscheidene bronnen, opzoek naar die verhalen. Voetnoot is geboren uit het gemis van een plaats voor uitwisseling van frustraties en herkenning.

Gesprekken over maatschappelijke verandering lijken gevangen te zitten in een cyclus tussen hectische campagnes vlak vóór verkiezingen en stille periodes daarna. Dit terwijl we dagelijks zouden moeten denken over waar we naartoe willen met Nederland en op welke manieren dit allemaal zou kunnen. Met andere woorden: elke dag zou een campagnedag moeten zijn. 

Voetnoot* zoekt in een-op-eengesprekken de diepgang van het maatschappelijke debat en probeert de bron van nuance en gesprek te zijn bij grote maatschappelijke thema's. Deze bronnen bieden met hun perspectief en ervaring de broodnodige en tijdloze context, commentaar, twijfel óf kritiek bij de dagelijkse waan. 

Zoals een voetnoot betaamt, zullen deze gesprekken de individuele opmerkingen en kanttekeningen plaatsen bij grote gebeurtenissen en abstracte thema’s, om op deze manier de gezichten erachter bloot te geven.

Voetnoot* wordt live gestreamd vanuit de grote zaal van theater De Vaillant.

Bekijk de eerdere gesprekken hier terug. 

  • woensdag 07 september
  • 20:00
  • De Vaillant