Sacred Song
terug naar overzicht

Sacred Song

Sufi Spirit

Festival Sacred Songs 2018 presenteert Sufi Spirit

Op vrijdag 30 november is er weer een programma van Festival Sacred Songs in theater De Vaillant

Om 17:30 uur Festivaldiner: proef en maak kennis met de Zuid-Aziatische keuken. 
Door: kok Rachid
Tijdens het festival biedt theater De Vaillant een twee-gangen festivaldiner geheel in de sfeer van het avondprogramma. Kok Rachid laat zich dit keer inspireren door de Zuid-Aziatische keuken.

Om 19:00 uur Muziekworkshop: maak kennis met Pakistaanse qawwali muziek
Door Shahzad Ali Khan & tablaspeler 
(Scroll naar beneden voor de beschrijving)

Op zondag 2 december gaat het programma verder in de Nieuwe Kerk
Om 15:30 uur Een Dubbelconcert Shahzad Ali Khan met Pakistaanse qawwali en Salah Eddine Mezbah & Amsterdams Andalusisch Orkest met Marokkaanse Soefi muziek

Combinatie kaart:
Wat krijg je? Een kaart voor het programma in De Vaillant op 30 november vanaf 17:30 en een kaart voor het concert in de Nieuwe Kerk op 2 december, aanvang 15:30.   

Dat voor maar €35,- (Ooievaarspas €17,50) Klik op de knop hieronder om de combinatie kaart te kopen. 

Muziekworkshop: maak kennis met Pakistaanse qawwali muziek
Door Shahzad Ali Khan & tablaspeler
De Pakistaanse zangers Shahzad Ali geeft een workshop in de soefi muziekstijl qawwali. Qawwali heeft een sterke link met de ragas van de Indiase klassieke muziek.De workshop begint met een korte introductie over de herkomst en filosofie van het soefisme in Pakistan. Daarna behandelt Shahzad een qawwali song. Hierbij geeft hij uitleg over de tekst en leert hij de deelnemers de basisbeginselen van de ritmes en melodische structuur. Aan het eind kunnen de aanwezigen deelnemen in de qawwali door mee te zingen en te klappen en/of te musiceren. Deze workshop is zowel geschikt voor muzikanten en vocalisten als voor belangstellenden die geen muzikale achtergrond hebben.  

Wilt u alleen deelnemen aan de workshop? Dat kan, uw tickets vindt u aan de rechterzijde van deze pagina, bij 'Koop hier je tickets'.

Wilt u alleen gebruik maken van het festivaldiner? Dat kan, uw tickets vindt u aan de rechterzijde van deze pagina, bij 'Koop hier je tickets'.

Shahzad Ali Khan & ensemble, Salahedinne uit Tanger & Amsterdam Andalusisch Orkest
De Pakistaanse zanger Shahzad Ali Khan woont in Den Haag en is thuis in vele soefi-muziekstijlen uit zijn, waaronder qawwali. Qawwali, een van de vele vormen van gezongen soefi-poëzie uit Zuid-Azië, kent expressieve zang, opzwepende ritmes en een enorme schwung.
Salehedinne Mezbah is een jonge zanger uit de noord-Marokkaanse stad Tanger. Hij vertolkt soefi repertoire uit de Maghreb en wordt daarbij begeleid door muzikanten van het Amsterdam Andalusisch Orkest. Afgelopen juni maakte hij een indrukwekkend Nederlands debuut tijdens Holland Festival Proms in het programma Jalasat Rouhiya.

Salehedinne Mezbah

Meer informatie over Festival Sacred Songs vind je op de webiste: festivalsacredsongs.com 

  • vrijdag 30 november
  • 17:30
  • Gele Zaal
  • € 10,00 (Ticket Workshop)
  • € 12,00 (Festivaldiner)
  • Koop hier je ticket