Sacred Songs
terug naar overzicht

Sacred Songs

Openingsdag Festival

De Openingsdag van Festival Sacred Songs 2018 in theater De Vaillant

Op zaterdag 17 november vanaf 15:00 uur begint het festival in theater De Vaillant. 
Om 15:00 uur kan je naar twee lezingen of een film:
Film ‘Vision, het leven van Hildegard von Bingen’
Lezing met dans ‘Liederen en levensverhaal van Mira Bai: een Indiase mystica’ 
Lezing ‘Vrouwenstemmen uit de Koptische kerk en het soefisme’

(scroll naar beneden voor de beschrijving)

Om 17:30 begint het festival diner.

Om 20:30 gaat het programma verder in De Nieuwe Kerk.
Dan begint de voorstelling Women's Voices.

Wil je naar het programma op beide locaties? Koop dan dagkaarten voor Sacred Songs in theater De Vaillant én De Nieuwe Kerk.

Dagkaarten:
Wat krijg je? Een kaart voor het programma in theater De Vaillant op 17 november vanaf 15:00 uur én een ticket voor de voorstelling Women's Voices in De Nieuwe Kerk, aanvang 20:30 uur.

Dat allemaal voor maar € 35! Wil je gebruik maken van deze deal? Klik op de knop hieronder.

 

 

Lossekaarten:
Wat krijg je? Een kaart voor het programma in theater De Vaillant op 17 november, aanvang 15:00. Losse kaarten kun je kopen door op de rode knop rechts in het scherm te klikken. Tickets kunnen ook gekocht worden aan de kassa van theater De Vaillant.

Let op: losse tickets voor Sacred Songs op andere locaties koop je via de website van het festival: festivalsacredsongs.com

Festival Sacred Song 2018
Het Festival is weer terug met een divers programma: lezingen, workshops, films, festival diner en voorstellingen. Het Festival in Den Haag belicht de kracht en schoonheid van bezielde muziek uit verschillende culturen. Na een geslaagde eerste editie in 2016 krijgt het festival een vervolg met concerten in de Nieuwe Kerk en een omlijstend programma in o.a. theater De Vaillant dat een inkijkje geeft in de gepresenteerde zangstijlen, poëzie en muziek.
Kijk voor meer informatie op de website www.festivalsacredsongs.com

Programma in De Vaillant
Maak kennis met de poëzie en muziek van Sacred Songs - Women’s Voices
Een veelzijdig programma met lezingen, dans en film geeft een inkijkje in het leven en de werken van de Duitse Hildegard von Bingen, de Indiase mystica Mira Bai, soefiheilige Rabia al-Basra en in de rijke muziek van het soefisme en de Koptische kerk. Presentatie is in handen van Jolanda Boejharat . Met aansluitend van 17.30 - 19.30 uur een festivalmaaltijd geheel in de sfeer van de openingsvoorstelling.

Film ‘Vision, het leven van Hildegard von Bingen’
Duitsland/Frankrijk (2009) | Regisseur: Margarethe von Trotta | NL-talig | 106 min.
De film ‘Vision’ is een fraai vormgegeven portret van de 12e eeuwse mystica Hildegard von Bingen.Als componist, wetenschapper, natuurarts, schrijver, dichter, politicus, ecologisch activist was zij haar tijd ver vooruit. Haar muziek en literaire en wetenschappelijke werken vinden vandaag de dag nog steeds hun weerklank. 
15.00 - 16.50 uur - theater De Vaillant

Lezing met dans ‘Liederen en levensverhaal van Mira Bai: een Indiase mystica’ 
Door Jolanda Boejharat
Indologe Jolanda Boejharat vertelt over Mira Bai en de liederen waarin dez Indiase mystica hartstochtelijk haar liefde voor Krishna tot uiting brengt. Jolanda geeft niet alleen de uitleg over het bijzondere leven van Mira Bai, maar verbeeldt haar verhaal ook middels bewegingen en poses uit de Indiase dans. Wie wil, kan meedoen met de dans. 
Jolanda Boejharat is de drijvende kracht achter dansschool Monsoon en de WereldDansWerkPlaats. 
15.30 - 16.30 uur - theater De Vaillant

Lezing ‘Vrouwenstemmen uit de Koptische kerk en het soefisme’
Door Anne van Oostrum
Musicologe en arabiste Anne van Oostrum (UVA) vertelt over de muziek en rituelen van de Koptische kerk in Egypte en over het soefisme van vrouwen als Rabia al-Basra. Tevens geeft ze meer informatie over de liederen die Karima el Fillali en Miiriam Abouseif in Sacred Songs vertolken. Ze illustreert haar verhaal met beeld en geluid.
17.00 - 17.30 uur - theater De Vaillant

Festivaldiner 
Door kok Rachid
Een goed bewaard geheim is dat theater De Vaillant een wereldkeuken in huis heeft die de meest uiteenlopende gerechten serveert. Tijdens Festival Sacred Songs biedt De Vaillant bij een aantal concerten een twee-gangen festivaldiner geheel in de sfeer van de muziek van dezelfde avond. Kok Rachid laat zich inspireren door het festivalprogramma en tovert de heerlijkste wereldgerechten bij u op tafel.

Women's Voices
Vrouwen spelen de hoofdrol in deze unieke concertvoorstelling met spiritueel repertoire uit verschillende culturen. Centraal staat repertoire van vrouwen die vanwege hun wijsheid, muziek en poëzie een onuitputtelijke inspiratiebron zijn: poëzie en liederen van sterke vrouwelijke vrijdenkers en culturele schatbewaarders uit diverse religies.

De Nederlands-Egyptische Miriam Abouseif zingt prachtige Marialiederen uit de Koptische kerk en de charismatische zangeres Noam Vazana brengt sfeervolle sefardische songs die generaties lang van moeder op dochter zijn overgeleverd. Mystiek komt aanbod in de hemelse gezangen van de 12e eeuwse eigenzinnige componiste Hildegard von Bingen die Psallentes Trio vertolkt. Dirigente Samhita Mundkur en het koor Zangam brengen hartstochtelijke liefdesliederen van de Indiase mystica Mira Bai. Karima el Fillali zingt met soefiteksten van Rabia al-Basra uit de 8e eeuw en songs van Um Kulthum. Zij wordt begeleid door drie muzikanten van het Amsterdams Andalusisch Orkest.
Artistiek leider Monica Akihary brengt de rijkdom aan klanken, stijlen en sferen samen in één zinderende muziekvoorstelling.

Klik op de namen van de optredende artiesten om filmpjes te zien: Noam Vazana, Miriam Abouseif, Samhita Mundkur en het Haagse koor Zangam, Psallentes Trio en Karima el Fillali met drie muzikanten van het Amsterdams Andalusisch Orkest.

  • zaterdag 17 november
  • 15:00
  • Rode Zaal
  • € 5,00 (Programma 17 november Ooievaarspas)
  • € 10,00 (Programma 17 november Sacred Songs)
  • € 22,00 (Sacred Songs 17/11 De Vaillant incl diner)
  • € 12,00 (Festivaldiner)
  • Koop hier je ticket