Danca Sala
terug naar overzicht

Danca Sala

Samba/Axé, Kizomba en Lady Ginga

Op woensdag kun je in De Vaillant dansles volgen van Dance School Danca Sala. Lerares Eliza geeft verschilldende lessen in Samba/Axé, Kizoma en Lady Ginga.

Kizomba/ Semba

Kizomba muziek werd geboren in Angola (in Luanda) in de jaren 80, naar aanleiding van de invloeden van de traditionele Semba muziek en Zouk muziek. Kizomba is naar voren gekomen als een meer modern muziek genre met een sensueel tintje vermengd met Afrikaanse ritmes. In tegenstelling tot Semba, wordt Kizomba muziek gekenmerkt door een langzamer en meestal erg romantisch ritme. De meeste Kizomba songs worden dus gezongen in het Portugees.

De Angolese Kizomba draait helemaal om de 'groove' en het gevoel dat je bij de muziek hebt, niet zozeer om de figuren en moeilijke stappen. Plezier staat centraal!

Kizomba Ladies Ginga

Ginga is ritme. Het gaat om het swingen van je lichaam van links naar rechts. Ginga is creativiteit, het is de schijnbeweging en de speelse verleiding. Ginga is het tegenovergestelde van saai. Het is het tegenovergestelde van mechanisch. Het draait om plezier, het is gracieus, het is vloeibaar-zijn en gecoördineerd.

GINGA IS SOUL, GINGA IS DANS. Damn… that lady 's got Ginga!

 

  • woensdag 01 mei
  • 19:00
  • De Vaillant