Karima el Filali en Shishani Vranckx zingen over 1001 nacht
terug naar overzicht

Karima el Filali en Shishani Vranckx zingen over 1001 nacht

Festival Classique

Karima el Filali en Shishani Vranckx zingen over 1001 nacht

Woensdag 19 juni presenteren Festival Classique en De Vailliant een intiem lunchconcert. Entree is gratis! Zangeres Karima el Filali en goede vriendin Shishani Vranckx geven met hun prachtige stemmen alvast een voorproefje op het concert 1001-nacht met het Residentie Orkest.

Karima & Shishani

Karima el Fillali is een Nederlands-Marokkaanse zangeres en songwriter en groeide op in het Westland. Van haar Marokkaanse vader en haar Nederlandse moeder kreeg ze zowel Arabische als klassieke muziek er met de paplepel ingegoten.  Tijdens een muzikale reis naar Marokko raakte ze geïnteresseerd in traditionele spirituele Arabische zang.

Shishani Vranckx is als singer-songwriter geliefd voor haar soepele en toch krachtige stem. Haar wortels liggen in België en Namibië, maar ze groeide op in Nederland. In haar muziek brengt ze deze achtergronden samen. Haar stijl is beïnvloed door Afrikaanse en Afro-Amerikaanse muziek tradities wat haar tot een unieke muzikant maakt.

Over 1001-nacht

De sultan is bedrogen in de liefde. Hij besluit uit wraak om iedere avond een andere vrouw te trouwen en deze de volgende ochtend te doden. De beeldschone Sheherazade ontkomt aan haar lot door de sultan te betoveren met de ultieme vorm van verleidingskunst. Ze vertelt verhalen die de sultan zo nieuwsgierig maken dat hij de volgende nacht weer een verhaal wil horen en haar terechtstelling uitstelt, tot hij uiteindelijk besluit er helemaal van af te zien.

Tijdens Festival Classique komen de verhalen van Sheherazade uit het boek ‘Vertellingen uit 1001-nacht’ tot leven. Sheherazade, het meest bekende en geliefde werk van Rimski-Korsakov, wordt vertolkt door het Residentie Orkest o.l.v. chef-dirigent Nicholas Collon. De kleurrijke orkestratie en de Oriëntaalse sfeer worden versterkt door prachtige Arabische  liederen gezongen door Karima el Filali. Zo gewoon bij popconcerten, maar bij klassieke concerten nog niet ontdekt: videoprojectie. Tijdens de voorstelling 1001-Nacht laten we spectaculaire animaties zien op de wanden van de Kurzaal. Alles bij elkaar is het concert 1001-nacht een unieke ervaring waar je bij wilt zijn!

De voorstelling 1001-nacht speelt op vrijdagavond 21 juni en op zondagmiddag 23 juni. Klik hier voor het volledige programmaoverzicht.

 

  • woensdag 19 juni
  • 14:00
  • De Vaillant