Sarnámi Sanskirti
terug naar overzicht

Sarnámi Sanskirti

Boekpresentatie

Enkele facetten van de Hindustaanse geschiendenis en cultuur in Suriname en Nederland.

In juni van dit jaar werd het eerste congres georganiseerd met aandacht voor de diverse facetten van de Sarnámi cultuur. Nadruk werd gelegd op de ontwikkelingen ervan in de afgelopen 145 jaar op Surinaamse, en later ook op Nederlandse bodem. Tijdens het congres werden de culturele expressies van Hindustanen centraal gesteld. Doel was om zo breed mogelijk aandacht te besteden aan de Sarnámi cultuur en deze op een mooie en indringende manier onder de aandacht te brengen van het groter publiek.

Tijdens het tweedaags congres werden door vijftien deskundigen inleidingen en presentaties gehouden over de Hindustaanse taal, geschiedenis en cultuur. De bijdragen van deze deskundigen zijn nu gebundeld in een congresboek getiteld: “Sarnámi Sanskirti, enkele facetten van de Hindustaanse geschiendenis en cultuur  in Suriname en Nederland.”

Het gaat hier om een schitterend, met zowel zwart/wit als kleurenfoto’s geïllustreerd boek, met artikelen over geschiedenis, taal, religie, muziek, dans, orale tradities, film en beeldende kunst. Dit boek, dat samengesteld is onder redactie van Rabin S. Baldewsingh, Naushad Boedhoe en Bris Mahabier zal worden gepresenteerd tijdens een speciaal hiervoor georganiseerd programma. Naast de presentatie van het boek zal het programma cultureel worden gelardeerd, met muziek, zang en een talkshow.

Toegang gratis! 

  • zaterdag 24 november
  • 19:00
  • De Vaillant