Torenconcert: Sintiromarus
terug naar overzicht

Torenconcert: Sintiromarus

#Leefmee

Sintiromarus

Velen zijn op reis naar het geluk, wij hebben ontdekt dat de reis het geluk is!

Latcho Drom! Goede Reis!

Een Muzikale reis van Sintiromarus

Sintiromarus neemt U mee in de muzikale rijkdommen van oude Gipsy melodieën gemengd met nieuwe elementen en duizelingwekkende improvisaties. Zigeunermuziek uit Midden- en Oost Europa. Hongaars, Russisch, Roemeens en enkele andere Midden- Europese landen.

Sintiromarus heeft een uitstekende authentieke bezetting. Musici van Roma en Sinti afkomst waardoor de zigeunermuziek wordt gespeeld vanuit hun eigen traditie en diep vanuit hun ziel het publiek weet te raken.

Violiste/primas, Blishta Hoopman,

Achterkleindochter van wijlen Tata Mirando is tevens U reisgids tijdens de muzikale reis. Blishta, sintezza van origine, schrijft sinds kort haar eigen composities voor Sintiromarus waarin zij als vrouwelijke primas laat zien en horen dat de zigeunermuziek de wereldtaal is die spreekt van ziel tot ziel. In haar composities hoor je haar eigen zigeuner ritme en muzikale vrijheid, die de weg weet te vinden naar het hart.

Contrabas, Andor Horvath

Geboren en getogen in Szeged (Hongarije). In 2008 studeerde hij met glans af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Andor speelt en combineert de authentieke, originele roots met jazz en klassiek samen met zijn eigen stijl.

In hun muziek beleef je de reizen, herken je de culturen waarmee ze tijdens hun trektochten kennis maakten. De hunkering, de melancholie, feesten en los zijn van alles klinkt door in hun virtuoze spel. Sintiromarus deelt niet alleen de muziek muzikaal, maar er is tijdens het spelen ook een intens doorleefde communicatie met elkaar. Ieder muziekstuk krijgt daarmee een eigen verhaal.  Sintiromarus

  • woensdag 05 augustus
  • 15:00
  • De Vaillant