Turkish Delight
terug naar overzicht

Turkish Delight

Muziekcentrum 1001 nachten

1001 Records & Productions organiseert een concert met jonge opkomende muzikanten. Deze talenten komen vanuit Turkije nu de wijken in. Na weken in de studio zullen de muzikanten het publiek de kersverse tracks als eerste ten gehore brengen.

Kom op zondag 27 oktober naar theater De Vaillant en geniet mee van Turkse pop, traditionele muziek en klassieke muziek. Maak kennis met de muzikanten en beleef een onvergetelijke ervaring. Wil je erbij zijn? Koop een toegangskaart via ahmetgur@muziekcentrum1001nachten.com 

Ararat ensemble

Aktaş Erdoğan is een componist met Turkse, Armeense en Koerdische roots. Hij speelt traditionele instrumenten zoals de ney, de doedoek en de oed. Tijdens zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag won hij de prijs voor de Beste Nederlandse Gitarist. Hij was ook de winnaar tijdens het Klassieke Gitaar Festival in Istanbul. Aktaş zal spelen op de coedoek, de kaval en de oed met de muzikanten Mutlu Kızılgedik op de saz, Boris Oud op de contrabas en Ata Güner op de percussi.

 

Serenad & Sonat

Het duo Serenad en Sonat zijn broer en zus.  Ze komen uit een muzikaal gezin waarbij beide ouders doceren aan het conservatorium in Eskişehir. Sonat studeert klassiek contrabas aan het staats conservatorium in Ankara. Hij reist speciaal naar De Vaillant toe om samen met zijn zus verschillende bekende en eigen werken ten gehore te brengen.

 

Mâh ensemble

Traditionele en hedendaagse modale muziek uit Turkije, gebracht door drie getalenteerde jongedames afkomstig uit Turkije en Iran. De prachtige zang van Duygu Alkan wordt begeleid door Emine Bostancı op de klassieke kemençe en Andriana Achitzanova op de Tar, een traditioneel Perzisch instrument.

 

 

  • zondag 27 oktober
  • 14:00
  • De Vaillant