WereldDansWerkPlaats
terug naar overzicht

WereldDansWerkPlaats

Choreografie

DANCE IS NOT ABOUT THE MOVES, DANCE IS ABOUT WHAT MOVES YOU.”

Tjarda van Straten

In het choreografietraject worden crossovers tussen verschillende werelddansen gestimuleerd. Iedere danser gebruikt zijn eigen basis voor het ontwikkelen van een nieuwe stijloverstijgende choreografie, gemaakt door een professionele choreograaf. Tijdens het traject van mei en juni 2018 wordt deze rol vervuld door Tjarda Van Straten, bekend in Contemporary Fusion Bellydance en artistiek directeur van Tjarda / The Amano Project / HipSick Unusual Theatre. Als choreograaf maakte Tjarda onder andere in Rwanda een voorstelling met dansers met verschillende dansachtergronden en ervaring.

Voor het choreografietraject zijn alle soort bewegers zijn welkom, vanuit iedere stijl is aanmelden mogelijk. De individuele bewegingskwaliteiten van de deelnemers vormen het uitgangspunt voor het maken van de choreografie, waarin iedereen in eigen kracht kan ‘shinen’. Bewegingsoefeningen uit de Laban Bewegingsanalyse zorgen voor het vergroten van keuzes in het creëren van de eigen choreografie.


Repetitiedagen: 10 mei, 17 mei, 31 mei, 7 juni, 14 juni, 21 juni, 28 juni.
Iedere donderdag vanaf 19.30 t/m 21:30 uur.

Tijdens Monsoon Jam op vrijdag 29 juni is de mogelijkheid tot presenteren van het eindresultaat/work-in-progress aan publiek.

Deelnemerskosten: €45,- per deelnemer. Inschrijven doe je via de website van WereldDansWerkPlaats. 

 

In WereldDansWerkPlaats krijg jij als werelddansbeoefenaar en/of choreograaf de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, met elkaar en van elkaar te leren, uit te wisselen met vakgenoten over je work-in-progress en de resultaten aan een publiek te laten zien. Dat kan een bewerking zijn van wat je al eerder gemaakt hebt, het kan een nieuwe choreografie zijn of een experimentele ontmoeting die zich ter plekke ontwikkelt. Ook als je danst in traditioneel werk waarvan de maker waarschijnlijk niet bekend is, kun je bij WereldDansWerkPlaats terecht.

Je kunt ook bij ons terecht voor productionele ondersteuning. Denk aan het schrijven van een projectplan, het maken van een lichtplan, het vinden van een kostuumontwerper of iemand die je kan helpen bij digitale exposure.

Met iedere donderdagavond:

vanaf 18:00-20:00 uur les in afro, hip hop en bubbling (old skool) door Madonna Purperhart.
Voor meer info./gratis proefles neem contact op via: b4dance@outlook.com


 

  • donderdag 14 juni
  • 18:00
  • De Vaillant