De Betovering
terug naar homepage

De Betovering

Vier de herfstvakantie in De Vaillant. Op 23, 26 én 28 oktober kun je leuke voorstellingen zien, workshops volgen en dansen tot je niet meer kunt! 

Bekijk hieronder het programma. Klik op de gekleurde balk om tickets te kopen.


zondag 23 oktober  

Dobbe en de Draak, mét Big Band

14.30 uur | €5 / €2,50

In Platland zorgt een draak voor veel onrust omdat hij alle boeken steelt. Toch doet koning Willem niets, totdat de draak ook zijn bibliotheek plundert. 

De muziektheatervoorstelling Dobbe en de Draak is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van auteur Lennaert Roos. Een spannend verhaal vol humor over het nut van lezen, waardoor het overwinnen van angsten en het ontdekken van de wereld opeens binnen handbereik liggen.
Lennaert neemt je mee op reis naar Verweggistan en wordt hierin begeleid door MB Big Band olv Lorenzo Mastrogregori. 


 


Woensdag 26 oktober

Workshopmiddag – Het Feest van Nansi in theater De Vaillant

11.00 – 16.00 uur | €3,50 / €1,75 Ooievaarspas

Het feest van Nansi is een doorlopend programma met workshops, muziek, lekkers en gezelligheid! Je kunt een workshop volgen bij het Koekenbakkersgilde, kunst maken, lekker knutselen en nog veel meer.

Een gezellige middag onder de pannen tijdens jouw herfstvakantie! Ouders en begeleiders mogen blijven én meedoen.

LET OP: Wil je met een grote groep naar het Feest met Nansi komen? Meld dit dan via lloyd@devaillant.nl

Workshop 3D pen 

Wie had dat ooit gedacht? Tekenen in 3D! Tijdens de workshop 3D pen tekenen op school gaan de leerlingen werken met een 3D printpen.   
Met een 3d printpen kan je tekenen alsof het een echte pen is. De lijnen die je tekent komen er echter vloeibaar uit en worden vervolgens hard. Je kan je eigen tekening daadwerkelijk vastpakken!    
Wanneer je verschillende onderdelen tekent kan je die hierna aan elkaar vastmaken. Je maakt als het ware je eigen bouwpakket. Op deze manier kan je de meest unieke creaties in 3d maken!

Workshop Art-S-Cool 

Wist je dat je gerechten kunt maken van papier? Tijdens de Art-S-Cool workshop maak je creatieve gerechten met papier en gerecyclede spullen.    
 

Workshop Het Koekenbakkersgilde

Versier pannenkoeken of poffertjes tijdens de workshop van Het Koekenbakkersgilde!   
 

Workshop Circaso Circus

Circaso, de circuswerkplaats van Den Haag, komt met de circuskoffer naar theater De Vaillant! We gaan gooien met ringen, kegels balanceren, draaien met borden en zwaaien met vlaggen, en misschien lukt het ons wel om met iedereen een acrobatenpiramide te bouwen! Hoe hoog zal ie worden?

 


Woensdag 26 oktober

Voorstelling – Meneer Pannenkoek (4+)

14.00 uur | €3,50 / €1,75 Ooievaarspas


In de woonkamer van Meneer Pannenkoek hebben alle dingen een vorm: rond kleed, driehoekige tafel en een vierkant kunstboek. Hij houdt van de kunst van Malevitsj en Kandinsky, vanwege alle vormen. Een danser is op bezoek bij Meneer Pannenkoek en vertaalt vorm naar dans. Wat zijn abstracte, geometrische en organische vormen? Waar kun je vormen aan herkennen en kun je ze ook dansen? Vraagstukken en gevoelens die worden opgeroepen door Meneer Pannenkoek worden door de danser uitvergroot. Ontdek hoekige en vloeiende bewegingen in relatie tot de kracht van een rechthoek, de dynamiek van een driehoek en de oneindigheid van een cirkel.

Leeftijd: 4 t/m 6 jaar


Vrijdag 28 oktober

Voorstelling & workshop - Als het sneeuwt (4+)

Simone de Jong Company

14.00 uur | €6,- / €3,- Ooievaarspas (inclusief drankje en workshop na de voorstelling)

Ze is op reis. Er is veel weer. Ze loopt, glijdt, valt, springt, draait, sluipt en sleurt zichzelf vooruit. Als we alle mogelijkheden van verplaatsen voorbij hebben zien komen, vindt ze eindelijk beschutting. Ze maakt er haar eigen plek en valt in slaap. Dan begint het te sneeuwen.

Als het sneeuwt is een grappige, muzikale kindervoorstelling over flexibel blijven op lastige momenten. Deze bijzondere voorstelling over de droom van een reiziger speelt zich af in en om een levensgrote sneeuwbol. Ze is op reis. Er is weer, veel weer. Ze loopt, glijdt, spring, valt, maar weet zichzelf steeds weer vooruit te trekken. Na een lange, vermoeiende tocht vindt ze uiteindelijk een schuilplek. Doodop valt ze direct in slaap. En dan begint het te sneeuwen.

 Let op! Aansluitend bij deze voorstelling vindt er een (dans)workshop plaats. 

Bezoek aan een voorstelling is onder begeleiding: kinderen én hun ouders of begeleiders kopen kaartjes.