Meer Moois
terug naar homepage

Meer Moois

Behalve vanaf onze toren is ook online veel moois te beleven.

Hieronder vind je links naar online concerten, voorstellingen en andere programma’s die het kijken en luisteren waard zijn.

Elke week vindt u nieuwe links, zodat u zich niet hoeft te vervelen.

En een mooi voordeel: u kunt dit moois nu allemaal GRATIS kijken!


Haags Historisch Museum online collectie

Ruim 7700 pareltjes in de museumschatkist!
Gezichtsbepalend én van essentieel belang voor de geschiedenis van Den Haag: dat is de kerncollectie van het Haags Historisch Museum. Deze bestaat onder meer uit schilderijen, zoals stadsgezichten vanaf 1553 en 16de, 17de en 18de -eeuwse portretten van belangrijke Haagse personen. Ook het schutterszilver en -glas, het kerkzilver en het gildezilver zijn onderdeel van de kerncollectie, evenals portretminiaturen vanaf de 17de eeuw, tegeltableaus, penningen, poppenhuizen, meubels en maquettes. Een groot deel hiervan is permanent te zien in de vaste opstelling, maar ook online! Browse door de stukken met uitleg en beeld.
Bekijk de onlinecollectie van het Haags Historisch Museum hier.


NDTV: Complete balletten online

Op NDTV is een gratis streaming-serie van NDT-balletten te zien van bekende choreografen, geproduceerd in samenwerking met Mezzo TV en La Belle Télé. Iedere week lanceren ze een nieuwe video, die vervolgens slechts 1 week te zien is.
Deze week het voorlopig laatste ballet in de reeks. Vanaf 8 mei presenteren we een serie nieuwe video’s.
Bekijk hier wat er speelt, elke week een andere voorstelling!


India Dans Festival

Tijdens het India Dans Festival viert Korzo de rijke Indiase dans en cultuur. Van Kathak tot urban en van Bharatanatyam tot aan moderne dans; Korzo presenteert toonaangevende en beginnende talenten uit binnen- en buitenland. Inspirerende optredens van grote internationale artiesten worden afgewisseld met verfrissende, moderne in-house producties. Ook is er plek voor de lokale danscommunity om elkaar te ontmoeten, werk te presenteren en workshops te volgen.
Wegens COVID-19 organiseert Korzo van 9 t/m 23 mei een online editie van het festival. Daarom verloopt het festival anders dan je gewend bent. Bekijk op de website je hoe het werkt.
 


Start-up Camedy bij Diligentia en PePijn.

Hoe geef je jezelf energie voor ‘yet another’ thuiswerkweek? Met een portie humor als ontbijt!

Op maandagochtend  levert Diligentia  om 10.00 uur Live #ochtendhumor via Facebook en hier op de website. Elke week een andere cabaretier.

Maak een gezond ontbijtje, zet je laptop aan en lach je wakker! Heel geschikt voor professionals die thuis op zoek zijn naar de koffieautomaat. Humor geeft houvast en afleiding. Humor is noodzaak om je in deze ingewikkelde tijd staande te houden.

En ben jij zelf de leukste thuis?
Laat het aan ons weten via Instagram met #leukstethuischallenge

#blijfgezond #blijfthuis #ochtendhumor #houddelachspiereninvorm 

Start-Up CAMEDY is een co-productie van de Theaters Diligentia & PePijn en Walvis & Mosmans - boosting brands & business. 


Francis zingt voor u!

Dramatisch Sopraan Francis van Broekhuizen gaf een aantal weken terug een prachtig concert vanaf de toren van De Vaillant. Dagelijks zingt ze vanuit huis ook voor jou! Francis is heel actief op social media, zie hier haar Instagram en Facebook. Via haar youtube-kanaal zie je ook al haar dagelijkse liedjes, soms ook met andere artiesten. Klik op het plaatje hierboven om haar samen met Paul de Leeuw 'Droomland' te zien en horen zingen.LAAKTHEATER Thuis is een initiatief van Laaktheater en is bedoeld om ook mensen thuis in aanraking te laten komen met kunst & theater. Vanuit je luie stoel kijk je op je mobiele telefoon, je computer of iPad naar voorstellingen, documentaires, voorleesfilms en doe je mee aan kunstlessen.   
Wil jij een bijdrage leveren aan ons fysieke of digitale programma? Stuur een mail naar: sigrid@laaktheater.nl of info@laaktheater.nl. Wij zorgen vervolgens dat we samen kunnen kijken wat en op welke manier we samen iets voor Laak kunnen betekenen. 


Sjaak Bral maakt theatershow online beschikbaar

Koffiehuis De Ooievaar

Voor allen die in quarantaine zitten heeft Sjaak Bral zijn theatershow ‘Koffiehuis de Ooievaar’ gratis online beschikbaar gemaakt. Deze anderhalf uur durende theatershow, met Fred Delfgaauw, werd opgenomen in Westlandtheater De Naald.

Koffiehuis de Ooievaar: een magisch realistische voorstelling waarbij twee totaal verschillende theatermakers voortdurend in elkaars vaarwater zitten.

(klik op onderstaande foto om naar de voorstelling op Vimeo te gaan)


Het Nederlands Danstheater brengt NDTV complete baletten online. Idere week een nieuwe dans van bekende choreografen.

Van 3 t/m 10 apil zie je Short Cut: Hans van Manen

(klik op de foto om naar de website van NDT te gaan)


De Decamerone - honderd dagen een verhaal

In het jaar 1350 beschreef de Italiaanse dichter Boccaccio in Decamerone hoe een groep van tien jonge mensen Florence ontvlucht, waar de pest heerst. Ze vertellen elkaar verhalen tijdens hun verblijf op een buitenplaats. Vanaf maandag 23 maart lezen acteurs van het ITA-ensemble samen met acteurs van ons ensemble dagelijks een verhaal uit de Decamerone. Steeds één per dag, honderd dagen lang.

Elke dag is er om 20:00 uur een nieuwe aflevering met een andere acteur. De afleveringen duren 5 tot 10 minuten en worden thuis gefilmd. Initiator Ivo van Hove: ''We gaan net zo lang door totdat we uit deze crisis zijn. We hebben honderd dagen te gaan, langer mag het echt niet duren.''

(klik op de foto hieronder om naar de webiste van De Decamerone te gaan)


Het New European Ensemble speelt hedendaagse en 20e-eeuws repertoire op een aangrijpende en laagdrempelige wijze  voor een breed publiek. Elke week spelen zij live via de website. De eerder gespeelde stukken zijn ook terug te kijken. Een fantastische live ervaring vanuit je eigen stoel.

(klik op de foto hieronder om naar de live-stream pagina te gaan)