De Schilderswijk en Transvaal
terug naar homepage

De Schilderswijk en Transvaal

Schilderswijk

De Schilderswijk is een dynamische wijk in het stadsdeel Centrum van Den Haag. Het station Holland Spoor ligt aan de oostelijke rand van de wijk, de Haagse binnenstad op vijf minuten loopafstand.

In 2010 telde de Schilderwijk circa 35.000 inwoners met vele verschillende culturele achtergronden. Naast kerken zijn er ook een aantal moskeeën, een hammam en de Haagse Markt, de grootste onoverdekte markt van Europa. De hele wijk is afgestemd op de multiculturele samenleving. Er is een grote keuze in voedselaanbod, cafés, kleine restaurants, bars, supermarkten en allerlei soorten winkeltjes. Het theater, cultureel huis van de Schilderswijk en Den Haag, is een ontmoetingsplek bij uitstek: jong ontmoet oud, traditie ontmoet nieuwe vormen, cultuur ontmoet cultuur.

"Opening Opnieuw in de Schilderswijk" foto: Jurriaan Brobbel. 

Transvaal

De wijk Transvaal is een dichtbevolkte stadswijk met veel winkels en horeca. Bewoners uit de wijk ontmoeten elkaar in het wijkpark en op de Haagse Markt, de lijn van de wijk Transvaal en de Schilderswijk. Het Transvaalkwartier heeft een groot Wijkpark Transvaal. Het Zuiderpark ligt vlakbij. Daar kun je  wandelen, skaten, fietsen, zwemmen, picknicken of barbecueën met familie en vrienden of gewoon heerlijk in het gras liggen (wonenindenhaag.nl/wijken/transvaalkwartier)