Steun voor De Vaillant (persbericht)
terug naar overzicht

Steun voor De Vaillant (persbericht)

Sinds de rellen in de Schilderswijk van woensdag 1 juli 2015 wordt theater De Vaillant overspoelt met steunbetuigingen uit alle hoeken van het land. De Vaillant is dankbaar voor al deze steunbetuigingen. Dagelijks ontvangt het theater telefoontjes, mailtjes, tweets en zelfs financiële  en materiële donaties.  Al deze positieve reacties sterkt ons in het doorzetten van het werk dat De Vaillant doet voor de wijk en de hele stad.

Herstelwerkzaamheden

De schade aan het theater is behoorlijk. Komende dagen en weken wordt verder geïnventariseerd wat de schade is en welke kosten daar aan zijn verbonden. De eerste schade is inmiddels herstelt. Het theater is goed verzekerd en met experts wordt gekeken naar oplossingen voor schade die niet direct opgelost kan worden. Daarnaast steunt de Gemeente Den Haag het theater actief.

Crowd funding

Eén van de acties die voor theater De Vaillant is gestart, is een crowdfunding-actie van columnist Mohammed van Dijk. Deze actie van Mohammed is een particulier initiatief, waar De Vaillant alleen maar heel dankbaar voor kan zijn.

Nanzi Museum 

Het geld dat deze weken aan De Vaillant wordt gedoneerd, wordt goed besteed. Alle opbrengsten komen ten goede van het nieuw op te starten ‘Nanzi-Museum’ dat het theater wil realiseren voor kinderen uit de wijk.  De kinderen in de Schilderswijk hebben de afgelopen periode veel last ondervonden van de ongeregeldheden. Vanaf september kunnen alle kinderen uit de wijk én de stad dagelijks terecht in het museum van wereldspinnetje Nanzi.

De Vaillant bedankt iedereen die ons steunt, met het hart of met de portemonnee.

N.B. De Vaillant zal de komende zomerweken minder goed bereikbaar zijn. Wij zullen ons volledig richten op de herstelwerkzaamheden en proberen te genieten van een korte zomerstop.