Wij kijken vooruit
terug naar overzicht

Wij kijken vooruit

Open Voor Iedereen

Het Nieuwe jaar is van start gegaan en met velen hebben wij al nieuwjaarswensen uitgewisseld.

Zeker nu ook het Amazigh Nieuwjaar aangebroken is en we volgens de Chinese kalender in het jaar van de Haan beland zijn, blik ik graag met u vooruit.

2017 wordt een jaar waarin we financieel de boel op orde gaan krijgen. Maar 2017 is ook een jaar waarin we verlost worden van de eeuwige rioollucht in ons gebouw. We moeten helaas drie maande dicht, maar we zullen het hele jaar in en rondom huis een podium bieden voor iedereen.

Net als in 2016 verwelkomen wij de Ramadan met zang en muziek vanaf onze theatertoren. En met een Beatmobiel duiken we op alle pleinen en festivals in de buurt op. Doe jij mee?

 

Ook werken we in 2017 weer samen met het Nationaal Theater, Zuiderstrandtheater en meer groten uit de stad. Want als die theaters wat voor onze bewoners doen, doen wij graag mee.

Komende week al vindt je Maghreb Den Haag in De Vaillant, De Nieuwe Regentes en het fantastische Zuiderstrandtheater.

Na Race komt het Nationale Theater ook met haar theatermarathon The Nation naar ons theater. En vervolgens staan de Schilderswijk en Transvaal in de hoofdrol in een voorstelling die topacteurs in het hele land gaan brengen. In hun kielzog laten wij ons publiek en onze talenten graag meereizen langs Amsterdam, Enschede en Maastricht.

Natuurlijk staan jouw kunsten voorop! We zijn blij dat we je in 2017 nog meer kunnen ondersteunen bij de ontwikkeling van jouw skills en talenten. Studio S, Basement Based, een Wereld Danswerkplaats: allemaal programma’s om jou verder te brengen. En we brengen je zover dat andere deuren voor je open gaan! Maak jij het mee?

Niet iedereen gaat makkelijk s avonds de deur uit. Veel ouderen in de wijk maken daarom niet zoveel mee in De Vaillant, maar dat gaat veranderen. Elke woensdag kun je voor een prikkie en vorkje mee prikken tijdens het Proeflokaal. Terwijl onze koks en talenten voor je koken, kun je ook terecht voor informatie over wonen, mooie voorstellingen of zelfs de belastingaangifte.

Komt u een vorkje mee prikken?

Veel jonge moeders zijn met handen en voeten aan huis gebonden en dat kan weleens saai zijn.

Motherhood wordt voor hen de theatrale huiskamer van de wijk waar jij met of zonder kinderen kunt doen waarin jij goed bent. Ervaringen uitwisselen en delen met anderen, misschien dansen, theater of muziek maken? Of gewoon mee zorgen dat de zaak goed op orde en geregeld is.

De Vaillant maakt werk van cultuur, doet u mee?

Dan wens ik jou en iedereen van wie je houdt een kleurrijk 2017 toe!

 

Harrie van de Louw

directeur