Voetnoot*
terug naar homepage

Voetnoot*

Koop je kaartje voor Voetnoot*: klik hier

Op woensdag 7 september om 19.00 uur gaat Hizir in gesprek met *Margrite Kalverboer en *Nisrine Mbarki

 
*Margrite Kalverboer is sinds 2016 Kinderombudsvrouw. Voor haar benoeming werkte zij als hoogleraar Kind, Pedagogiek en Vreemdelingenrecht aan de Universiteit Groningen. Hizir Cengiz bespreekt met Kalverboer de stand van kinderrechten in Nederland.
 
*Nisrine Mbarki is een veelzijdige schrijver, dichter, vertaler en programmamaker. In januari 2022 debuteerde ze met haar poëziebundel Oeverloos, de bundel is genomineerd voor de C-Buddingh prijs. Als literair vertaler vertaalt ze uit het Arabisch en Engels naar het Nederlands. Hizir Cengiz interviewt Mbarki over haar werk als literair vertaler en Oeverloos.
 

 


Heb je een Voetnoot* livestream gemist? Bekijk hieronder alle afleveringen terug

 

Voetnoot* 11-5-2022 | Hizir in gesprek met Bilal Sahin

 

Voetnoot* 11-5-2022 | Hizir in gesprek met Tara Artz

 

Voetnoot* 11-5-2022 | Hizir in gesprek met Mohammed el Arrag

 

Voetnoot* 6-4-2022 | Hizir in gesprek met: Ibtissam Abaâziz 

 

Voetnoot* 6-4-2022 | Hizir in gesprek met: Peter Strating

 

Voetnoot* 6-4-2022 | Hizir in gesprek met: Insaf el Assouad

 

Voetnoot* 2-2-2022 | Hizir in gesprek met: burgemeester Jan van Zanen & Haagse Jongerenambassadeurs


Voetnoot* 19-1-2022 | Hizir in gesprek met: Asma Ben Nejma & Chris Keulemans


Voetnoot* 1-12-2021 | Hizir in gesprek met: Fatoş Ipek-Demir & Aukje van Roessel


Voetnoot* 3-11-2021 | Mohammed El Baroudi en Hizir Cengiz in gesprek met: prof. dr. Hanan El Marroun & Fatma Aktaş


Voetnoot* 6-10-2021 | Mohammed El Baroudi en Hizir Cengiz in gesprek met: Karim Eloutta & Attry Ramdhani


Voetnoot* 8-9-2021 | Mohammed El Baroudi en Hizir Cengiz in gesprek met: Rudy van der Beek & Bertus de Wolff


Voetnoot* 24-6-2021 | Mohammed El Baroudi en Hizir Cengiz in gesprek met: Ilah Rubio & Rosetta Leiendecker


 

Voetnoot*  is een Haags podium voor gesprekken, filosofie, twijfel en zielenroerselen. In theater De Vaillant, midden in Den Haag, waar het weleens knettert en bruist, maar tegelijkertijd veel verhalen onderbelicht en onverteld zijn, wordt er ruimte gemaakt voor het gesprek. De jonge Haagse publicist Hizir Cengiz gaat in gesprek met verscheidene bronnen, opzoek naar die verhalen. Voetnoot is geboren uit het gemis van een plaats voor uitwisseling van frustraties en herkenning.

Gesprekken over maatschappelijke verandering lijken gevangen te zitten in een cyclus tussen hectische campagnes vlak vóór verkiezingen en stille periodes daarna. Dit terwijl we dagelijks zouden moeten denken over waar we naartoe willen met Nederland en op welke manieren dit allemaal zou kunnen. Met andere woorden: elke dag zou een campagnedag moeten zijn. 

Voetnoot* zoekt in een-op-eengesprekken de diepgang van het maatschappelijke debat en probeert de bron van nuance en gesprek te zijn bij grote maatschappelijke thema's. Deze bronnen bieden met hun perspectief en ervaring de broodnodige en tijdloze context, commentaar, twijfel óf kritiek bij de dagelijkse waan. 

Zoals een voetnoot betaamt, zullen deze gesprekken de individuele opmerkingen en kanttekeningen plaatsen bij grote gebeurtenissen en abstracte thema’s, om op deze manier de gezichten erachter bloot te geven.

 

Hizir Cengiz heeft dit studiejaar de bachelor Rechtsgeleerdheid afgerond. Hizir schrijft onder andere webcolumns voor De Groene Amsterdammer en is Correspondent Twijfel bij De Correspondent. In 2017 won hij met zijn essay 'De wereld is een bak vol modder' de Jan Paul Bresser Prijs.