Voetnoot*
terug naar homepage

Voetnoot*

woensdag 11 mei | 19.00 uur

Entree Gratis, wel even aanmelden, dat doe je hier.

Op 11 mei gaat Hizir Cengiz live in gesprek met drie gasten: Mohammed el Arrag, Tara Artz en Bilal Sahin. Wil je aanwezig zijn bij Voetnoot*? Dat kan! Toegang is gratis, graag wel even aanmelden via de site! De gesprekken starten om 19.00 uur en naderhand is er nog een mogelijkheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

Wie zijn de gasten?

Mohammed el Arrag werkt sinds 1992 voor de politie. Hij zet zich in voor een politie die een afspiegeling is van de samenleving. Binnenkort zal hij dat doen als teamleider Werving. Hizir Cengiz interviewt Mohammed el Arrag over de waarde van een divers korps en hoe een agent anno 2022 moet zijn. 

Tara Artz – pas 17 jaar – zat vanaf december 2020 tot en met maart 2021 in de gesloten jeugdzorg. Over die tijd maakte Tara een bundel met gedichten en tekeningen, getiteld: ‘Op gesloten’. Ze verkocht de bundel in eigen beheer. Met groot succes. Hizir Cengiz praat met Tara Artz over haar bundel en de ontwikkelingen binnen de gesloten jeugdzorg. 

Bilal Sahin is coördinator van Vadercentrum Adam in het Haagse Laakkwartiek, dat in 2000 werd opgericht om de emancipatie van mannen te bevorderen. Inmiddels zijn ook vrouwen en jongeren welkom. Hizir Cengiz interviewt Bilal Sahin over de maatschappelijk impact van het Vadercentrum en de staat van mannenemancipatie.  

 

 


Heb je een Voetnoot* livestream gemist? Bekijk hieronder alle afleveringen terug

Voetnoot* 6-4-2022 | Hizir in gesprek met: Ibtissam Abaâziz 

 

Voetnoot* 6-4-2022 | Hizir in gesprek met: Peter Strating

 

Voetnoot* 6-4-2022 | Hizir in gesprek met: Insaf el Assouad

 

Voetnoot* 2-2-2022 | Hizir in gesprek met: burgemeester Jan van Zanen & Haagse Jongerenambassadeurs


Voetnoot* 19-1-2022 | Hizir in gesprek met: Asma Ben Nejma & Chris Keulemans


Voetnoot* 1-12-2021 | Hizir in gesprek met: Fatoş Ipek-Demir & Aukje van Roessel


Voetnoot* 3-11-2021 | Mohammed El Baroudi en Hizir Cengiz in gesprek met: prof. dr. Hanan El Marroun & Fatma Aktaş


Voetnoot* 6-10-2021 | Mohammed El Baroudi en Hizir Cengiz in gesprek met: Karim Eloutta & Attry Ramdhani


Voetnoot* 8-9-2021 | Mohammed El Baroudi en Hizir Cengiz in gesprek met: Rudy van der Beek & Bertus de Wolff


Voetnoot* 24-6-2021 | Mohammed El Baroudi en Hizir Cengiz in gesprek met: Ilah Rubio & Rosetta Leiendecker


Voetnoot*  is een nieuw Haags podium voor gesprekken, filosofie, twijfel en zielenroerselen. In theater De Vaillant, midden in Den Haag, waar het weleens knettert en bruist, maar tegelijkertijd veel verhalen onderbelicht en onverteld zijn, wordt er ruimte gemaakt voor het gesprek. De jonge Haagse publicisten Hizir Cengiz gaat in gesprek met verscheidene bronnen, opzoek naar die verhalen. Voetnoot is geboren uit het gemis van een plaats voor uitwisseling van frustraties en herkenning.

Gesprekken over maatschappelijke verandering lijken gevangen te zitten in een cyclus tussen hectische campagnes vlak vóór verkiezingen en stille periodes daarna. Dit terwijl we dagelijks zouden moeten denken over waar we naartoe willen met Nederland en op welke manieren dit allemaal zou kunnen. Met andere woorden: elke dag zou een campagnedag moeten zijn. 

Voetnoot* zoekt in een-op-eengesprekken de diepgang van het maatschappelijke debat en probeert de bron van nuance en gesprek te zijn bij grote maatschappelijke thema's. Deze bronnen bieden met hun perspectief en ervaring de broodnodige en tijdloze context, commentaar, twijfel óf kritiek bij de dagelijkse waan. 

Zoals een voetnoot betaamt, zullen deze gesprekken de individuele opmerkingen en kanttekeningen plaatsen bij grote gebeurtenissen en abstracte thema’s, om op deze manier de gezichten erachter bloot te geven.

 

Hizir Cengiz heeft dit studiejaar de bachelor Rechtsgeleerdheid afgerond. Hizir schrijft onder andere webcolumns voor De Groene Amsterdammer en is Correspondent Twijfel bij De Correspondent. In 2017 won hij met zijn essay 'De wereld is een bak vol modder' de Jan Paul Bresser Prijs.